Hva betyr det å bli indieforfatter?

Å være indieforfatter betyr å være en uavhengig forfatter som selvstendig utgir og distribuerer sitt eget skriftlige verk uten å være tilknyttet et stort forlag.


Som forfatter på forlag får du hele utgivelsen fikset og finansiert, mot at du gir forlaget eierskap til verket ditt. Som indieforfatter tar du ansvar for og finansierer din egen bokutgivelse, og til gjengjeld eier du hele verket selv.


Vil du eie verket ditt selv?


Vi i Indiemoon har lang erfaring med bokproduksjon, distribusjon og markedsføring. VI hjelper deg som vil bli indieforfatter med hele prosessen, fra A til Å, på samme måte som et ordinært forlag.


Du står for finanserieringen – vi sørger for kvaliteten, du eier verket ditt – vi hjelper deg med å få den ut i verden.


Kontakt oss gjerne for en uforpliktende samtale rundt manuset ditt, vi brenner for å hjelpe indieforfattere!

Her kan du lese kort om prosessen med å gi ut bok:


  1. Manusvurdering: Det første vi gjør er å kikke på manuset ditt med et grundig og profesjonelt blikk. Hva trenger teksten din for å bli så god som mulig før utgivelse?
  2. Redaktør: En redaktør jobber med forfatteren for å forbedre manuset. Redaktøren gir tilbakemeldinger på blant annet plott, karakterutvikling, språk og struktur. Hva fungerer godt, og hva kan utvikles? En god redaktør sørger for at manuset blir helstøpt og fengende.
  3. Språkvask: Etter at samarbeidet mellom forfatteren og redaktøren er avsluttet, går manuset videre til språkvask. En språkvasker går gjennom manuset for å rette grammatiske feil, forbedre setningsstrukturen, rette stavefeil, se etter logiske brister, sikre flyt og gode overganger og sjekke språklige detaljer. Språkvask er viktig for å sikre en god kvalitet på manuset.
  4. Korrektur: En korrekturleser går grundig gjennom manuset for å rette opp eventuelle feil som kan ha blitt oversett i språkvasken. Korrekturleseren ser spesielt på tegnsetting, typografiske feil, stil og formatering.
  5. Omslag: Bokomslaget skal fange oppmerksomheten til potensielle lesere og gi en pekepinn på bokens innhold. Det er lurt å bruke en profesjonell designer for å gi boken et så godt ansikt som mulig.
  6. Ombrekk: Ombrekking handler om å formatere teksten og designe layouten for innmaten i boken. Dette inkluderer valg av skrifttype, størrelse, linjeavstand, marger og sidetall. Det er viktig å bruke en god ombrekker som kan tilpasse boken til ulike formater (trykk, e-bok etc.)
  7. Trykk: Når manuset er ferdig redigert, språkvasket, korrekturlest, og omslaget og ombrekkingen er fullført, kan boken sendes til trykking. Vi snakker også om "trykking" når boken skal produseres digitalt, som e-bok eller lydbok. Papirtrykk er noe annet, og varierer i omfang og kvalitet.
  8. Distribusjon og markedsføring: Etter at boken er trykket, skal den ut i verden og møte leserne sine. Dette innebærer alt fra bokhandlere til digitale plattformer, til bokturneer til sosiale medier. 

Du kan lese mer om de ulike delene av prosessen, og hvordan vi kan hjelpe deg, ved å trykke på de ulike lenkene i artikkelen over.


Ønsker du kontakt oss oss i forbindelse med publisering av egen bok? Vi kan hjelpe deg hele veien, samtidig du hele tiden har kontroll på den kreative prosessen og rettigheter til eget verk.


Kontakt oss for en uforpliktende samtale: Ja, jeg ønsker en uforpliktende prat om mitt prosjekt

Husk at det tar tid å bygge seg opp som forfatter, og det krever en innsats å markedsføre en bok – i vrimmelen blant mange. Vær tålmodig og målrettet i prosessen, og tenk kreativt og nyskapende.

Markedsføringstjenester

Experience the thrill of a lifetime with our latest page-turner

Lite

price by agreement

Medium

price by agreement

Pro

price by agreement

INDIEMOON følger

forfatteren gjennom hvert trinn

>